L’alegria dels infants

M. Àngels Termes, editorial del núm. 17 de Galilea.153 «Nenes i nens»

En aquesta revista ens hem centrat més en els infants com a subjectes de la transmissió de la fe i de la participació en la litúrgia.

Sí, l’alegria que ells viuen i la que comuniquen als altres. Ho dic per experiència. Els nets van alegrar en gran manera els anys de malaltia de la meva mare, i força temps després van ser els besnets els que ho van fer amb els de vellesa del meu pare. I a mi, ara, els nets de les meves germanes i amigues, els bessons que viuen al replà de casa i els menuts que venen a la parròquia –encara que siguin pocs– m’aporten pinzellades de brotxa grossa d’alegria.

Per això dolen molt més les situacions de violència, de guerra, de migració, d’abusos sexuals, d’ambient familiar desestructurat… que roben l’alegria als infants i els aboquen a la por, la tristor, la desesperació, la vulnerabilitat, la ràbia, la violència.

En aquest número de Galilea.153 ens acostem a la infància vulnerable amb l’article de Raquel Ríos des de Càritas de Mallorca. És un tema que requeriria molt més espai i molta més atenció.

Donar veu als infants

Hem volgut donar-los veu a través de Lluc Aragón, que té 11 anys, entrevistat per Mercè Solé. I també remarcar el seu paper de evangelitzadors dels altres infants amb l’article de Sara Herrero sobre el MIJAC.

De la transmissió de la fe en l’àmbit domèstic tracta l’article
d’Anna-Bel Carbonell. I de la presència de diferents confessions a les escoles i com afrontar-ho en parla Oriol Batlle.

En l’àmbit litúrgic en Jaume Fontbona ens explica l’excepció que representa a la praxi eclesial el baptisme dels infants i Pedro Manuel Merino ens comenta les misses amb infants.

Amb la pregària que ha preparat, en Manolo Juárez ens convida a demanar de tornar a ser infants, a demanar les seves qualitats que ens poden ajudar en el camí de la fe.

Finalment, a la contraportada, el bisbe Antoni Vadell es fa seves les paraules de Jesús –«Deixeu que els infants s’acostin a mi»– i des de la seva experiència ens explica què podem aprendre d’ells.

I com a tots els números no hi falten les pàgines del temps litúrgic i la graella amb les lectures dels diumenges, concretament els primers del temps de durant l’any i els de Quaresma més el Diumenge de Rams. I les tres «pastilles» litúrgiques de la pàgina «Ras i curt», en aquest cas sobre l’ofertori.

Tant de bo en les nostres comunitats cristianes sapiguem acollir els infants i transmetre’ls la fe que ens dona vida. La seva alegria també ens donarà vida!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *