Per començar

El consell assessor i equip responsable de Galilea.153

(M. Àngels Termes) Benvolgut lector o lectora que acabes d’obrir el primer número de Galilea.153.
És possible que hagi arribat a les teves mans perquè ja llegies el Bloc MD que sortia cada tres mesos amb Missa dominical. Et volem donar la benvinguda a aquestes pàgines, a aquest nou projecte, que té la intenció de donar continuïtat al Bloc MD, però alhora vol arribar a un públic més ampli que el dels equips de litúrgia.
També volem donar la benvinguda als que fins avui no coneixíeu cap publicació del Centre de Pastoral Litúrgica.
A uns i altres us expliquem què pretenem amb Galilea.153.Primer de tot cal explicar el nom, que vol reflectir el desig que la revista arribi a un públic ben ampli.

Galilea

Galilea ens porta a la regió on transcorre gran part de la vida pública de Jesús, i a més és el lloc on els deixebles veuran Jesús, segons se’ls diu a les dones que tornen del sepulcre (Mateu 28,10; Marc 16,7). A l’evangeli, Galilea és la terra presentada com l’escollida per Déu, com a seu de l’Evangeli i de la revelació del Fill de l’Home.
D’alguna manera volem indicar que la litúrgia, que és celebració del Misteri Pasqual –passió, mort i resurrecció del Senyor–, i com a tal el «seu lloc» és Jerusalem, ve de la vida quotidiana i torna a la vida quotidiana… la nostra Galilea.

.

El punt és una picada d’ull al món d’internet, on tot està en constant canvi. Tenim a les mans la primera versió, el primer número, de Galilea.153. Tant de bo cada versió sigui una actualització renovada!

153

153 remet a Joan 21,11. És el nombre de peixos grossos que pesquen els deixebles en l’aparició del ressuscitat en el llac. 153 és el número triangular de 17, número de bellesa geomètrica per als grecs. Diuen els entesos que això vol dir que el text parla veladament dels grecs… que els destinataris de la Bona Nova també són els pagans, els allunyats.

El subtítol de la revista –Litúrgia, pastoral, vida cristiana– explica el seu contingut.

LITÚRGIA

A la pàgina 6 de la revista en paper trobareu un article que explica què vol dir litúrgia. S’afirma que és un treball del poble. El Papa ens diu que tots hi som convocats. I això és el que voldríem que es reflectís en aquestes pàgines: explicar la litúrgia tenint en compte cada un dels que hi participem. Sense oblidar –i això és essencial– que la litúrgia és un do, un regal de Déu, tal com diu Josep M. Romaguera a l’entrevista.

PASTORAL

Volem donar eines per ajudar a viure el que la celebració litúrgica és i comporta per a la comunitat cristiana en conjunt i per a la vida de cada creient en particular: materials per a la preparació de les celebracions; formació litúrgica, bíblica i teològica; any i temps litúrgics; explicació dels diversos ministeris, etc.

VIDA CRISTIANA

El Concili Vaticà II diu que la litúrgia és el cimal i la font de la vida cristiana. Volem reflectir en aquestes pàgines aquesta vida. Volem establir ponts entre la comunitat que celebra i totes les realitats on es manifesta la vida cristiana: catequesi, càritas, ajuda fraterna, pastoral de joves, malalts, ancians… I també ens volem apropar a realitats que aparentment queden lluny dels nostres temples, però que són on es fa present el mateix Crist (Mateu 25): presons, sensesostre, immigrants…
La revista és possible gràcies al treball i la il·lusió d’un equip responsable format per treballadors i membres del CPL, i a un Consell assessor plural que ens ajuda a trobar el to i ens fa d’ulls crítics.
Som conscients que és un projecte ambiciós. Confiem en l’ajut de tots els lectors i lectores que ens anireu indicant quan l’encertem i quan ens equivoquem. Esperem els vostres suggeriments. Moltes gràcies per acompanyar-nos!

M. Àngels Termes
matermes@cpl.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *