Gràcies, Pare!

(M. Àngels Termes, editorial núm. 2 ) «Us dono gràcies, Pare… perquè heu amagat aquestes coses als savis i entesos, i les heu revelades als senzills» (Mateu 11,25).
Aquesta frase de Jesús, a més de dir-nos per quina raó dona gràcies al Pare, també ens proporciona una pista de quina és la condició per ser persones agraïdes: ser senzilles, tenir un cor senzill.
Un cor senzill per agrair les coses bones de la vida. Com agraeix la fe rebuda l’Arnau, jove batejat la Pasqua del 2014, o troba motius d’agraïment en Josep en la natura.
Un cor senzill per ensenyar els fills a «donar les gràcies», no per amabilitat o bona educació, sinó com a valor profund, ens diu l’Anna-Bel a la darrera pàgina.
Un cor senzill perquè no ens faci vergonya, com n’hi fa al personatge de la vinyeta de la pàgina anterior, donar gràcies.
Un cor senzill per saber agrair enmig del dolor, como ho viu en Jep, que sap trobar motius d’agraïment enmig d’una malaltia dolorosa i paralitzant, o la Paquita quan la mort s’ha endut el seu marit.
Els cristians estem cridats a agrair constantment. La nostra trobada dominical és una gran acció de gràcies per Jesucrist. «L’Eucaristia ens situa sempre davant d’un Déu que és font de tot do i de tota gràcia. Davant d’aquest Déu només es pot respondre amb agraïment», ens explica en Lino en el seu article.
Aquests mesos de juliol i agost, típicament de vacances, ens ofereixen una bona oportunitat per exercir l’agraïment, per reservar algunes estones per fer un repàs a la nostra vida, per pintar-la, amb ulls d’agraïment. El quadre que en sortirà tindrà més llum que abans, segur!
Ens hi ajudarà l’evangeli que sentirem a les eucaristies dels diumenges d’agost: «Jo soc el pa viu que dona la vida: els qui venen a mi no passaran fam, els qui creuen en mi no tindran mai set. Aquest és el pa baixat del cel. No és com el que van menjar els vostres pares. Ells van morir, però els qui mengen aquest pa viuran per sempre» (Joan 6,35.58).
Sí, un cor senzill, per viure l’agraïment a l’Eucaristia del diumenge. Un cor senzill per viure l’agraïment en la quotidianitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *