Acollim perquè som membres

Galilea.153 núm.9 | Article de Josetxo Vera, capellà de Pamplona i periodista

En els darrers anys s’ha desplegat davant de nosaltres un nou món, un món digital. Alguns han cregut que era només per als joves o per a les empreses o per als negocis. No és així. El món digital és un món per a tothom. En ell hi viuen i es relacionen, treballen i s’enamoren, es formen i s’entretenen milers de milions de persones. Tots els dies. Cada dia.

Encara que molts van pensar que es podria deixar passar aquest món digital sense implicar-s’hi per qüestions d’edat, de capacitat o d’insolvència tecnològica, el cert és que cada vegada hi estem més implicats. Incorporem a les nostres vides els mòbils i les xarxes socials i les aplicacions perquè s’han fet necessàries per viure: per aparcar el cotxe, per buscar un taxi, per llogar una habitació o un apartament, per imprimir un calendari, per recordar una cita, per llegir una novel·la, per mantenir les relacions personals, per assabentar-se del que està passant, aquí a prop o molt lluny.

L’èxit d’una aplicació com whatsapp en persones de més de 65 anys n’és una bona prova. No hi ha límits. Les aplicacions han fet l’esforç de fer-se més senzilles i intuïtives per arribar a més gent. Les persones han fet l’esforç de seguir aprenent per incorporar a la vida noves comoditats i oportunitats, que de tot hi ha en el món digital.

Alhora, però, aquest món digital és lloc per als abusos, presència de solitud rampant, evasió de la realitat presencial per una realitat digital, ambient per a l’egoisme, per a l’utilitarisme. Allà també es pateix, hi ha persones reals que pateixen realment. Per als cristians aquesta omnipresència del món digital és un repte, una oportunitat, una missió i una obligació. Si milers de milions de persones passen allà una part del seu temps, en aquest lloc digital, i allà experimenten les alegries i els sofriments de la seva condició humana, al seu costat han de trobar l’Església que els acull, que els allarga la mà, que cerca fer-los arribar enmig d’aquest món fred l’escalf de l’amor de Déu.

Anunciar Jesucrist en el món digital

Són molts els cristians que han establert la seva tenda en el món digital. Per donar escalf, per acompanyar, per humanitzar, per anunciar l’amor de Déu. Allà han creat llocs de trobada, cases d’acollida, hospitals de campanya. Allà també estan institucions religioses, parròquies, congregacions, diòcesis. No és fàcil celebrar la fe a través de les xarxes socials, però sí que és possible –i necessari– anunciar Jesucrist en el món digital. Som membres uns d’altres, també a internet i les xarxes socials. Déu també ens envia a aquesta terra nova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *